Vrije Fitness

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
      
Open + Vrij FitnessOpen + Vrij FitnessOpen + Vrij FitnessOpen + Vrij FitnessOpen + Vrij FitnessOpen + Vrij Fitness
 07.30-22.00 07.30-22.0007.30-13.30 07.30-22.00 07.30-21.3008.00-12.00
  17.30-22.00   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij vrije fitness training ben je in staat je eigen programma te volgen op de trainingstoestellen.

Het gebruik van onze apparatuur is op eigen risico, wij zijn niet aansprakelijk voor schade in welke vorm dan ook. Wij raden aan gebruik te maken van een trainingsprogramma en niet roekeloos te gaan trainen. Onze medewerkers helpen u graag bij het samenstellen van een persoonlijk trainingsplan. Een schema geeft aan welk gewicht je verantwoord kan gebruiken voor de krachttoestellen (Krachttraining) en welk cardio programma het gewenste resultaat geeft.

Een goede warming-up van 10 tot 15 minuten op onze cardio apparatuur geeft u de mogelijkheid op een veilige manier te kunnen trainen. Na de warming-up is het pas verstandig de oefeningen te gaan verzwaren. Spieren, hart en lichaam kunnen zich zo instellen op de belasting tijdens de training. Dit hangt nauw samen. Denk aan uw veiligheid en uw lichaam, zorg dat je weet wat je aan het doen bent. Onze opgeleide medewerkers staan u graag te woord.

Wat is krachttraining?

Krachttraining is een trainingsvorm die zowel individueel als in groepsverband kan worden uitgevoerd met gebruik van krachttrainingapparatuur. Het gaat hierbij om zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde bewegingsvormen. Krachttraining is een ander woord voor spiertraining. Alleen door onze spieren te trainen, behouden wij onze spiermassa en kracht. Er zijn verschillende varianten in krachttrainingmethodes. Training gericht op krachtuithoudingsvermogen, maximale kracht, explosieve kracht.

De voordelen van krachttraining • sterkere botten • betere houding • vermindering van het vetpercentage • verhoogde spierkracht • verbeterde spieruithoudingsvermogen • meer spiervolume • verbeterde lichaamssamenstelling

Voor wie is krachttraining?

Krachttraining is voor iedereen geschikt. Het programma is goed uit te voeren door zowel mannen als vrouwen. De fitnessbegeleider stemt het krachttrainingsprogramma af op de persoonlijke trainingsdoelstelling en houdt hierbij rekening met persoonlijke belasting en belastbaarheid Vraag naar uw persoonlijke trainingsprogramma Inrake door middel van vetmeting, BMI*, Bloeddrukmeting en 1RM* test behoort tot de mogelijkheden *Body mass Index geeft een indicatie over je lichaamsgewicht en lichaamslengte. De uitkomst geeft een bepaalde waarde welke wordt gekoppeld aan een gemiddelde per leeftijd. Dus hoe is je lichamelijke gesteldheid *1RM test is een herhalingstest bij de krachttoestellen, waarbij een oefening volledig wordt uitgevoerd om te bepalen welk gewicht er gebruikt dient te worden

Fitness Rooster:

Tijd ma di wo do vr za zo