Pilates

 

Maandag

20.15-21.15

Dinsdag

18.45-19.45

Woensdag

18.45-19.45

Donderdag

 

Vrijdag

08.45-09.45

Zaterdag

 

 

 

 

 

 

 

Wat is Pilates?

Pilates is een trainingsmethode voor lichaam en geest, ontwikkeld door Joseph Pilates. Omdat hij zelf een tengere jongen was, en op jonge leeftijd een zwakke gezondheid had, experimenteerde hij met allerlei vormen van sport en yoga om zijn lichaam sterker te maken. Als jong volwassene was zijn gezondheid daardoor zeer verbeterd. Hij ontwikkelde uit eigen opgedane ervaring en kennis van Westerse en Oosterse filosofen een eigen trainingsmethode met als doel fit te worden en te blijven. Klassieke Pilates De klassieke Pilates bestaat uit 34 oefeningen. Omdat deze uit een tijd stammen (rond 1890) dat mensen nog veel lichamelijke arbeid verrichtten, kan deze voor mensen die weinig bewegen vrij zwaar zijn. Soms wordt het klassieke programma aangeboden, maar vaak zijn de oefeningen iets vereenvoudigd of worden ze gecombineerd met yoga. Regelmatige training Regelmatige beoefening van Pilates heeft een gunstige uitwerking op je lichaam. Activiteiten als zitten, staan, rennen, sporten, dansen of trainen in een fitnessruimte, versterken alleen sommige spiergroepen maar laten anderen ongemoeid. Pilates oefeningen zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen. Door regelmatige oefening zal je houding verbeteren, zal je rechter gaan zitten en soepeler en gracieuzer bewegen. Verbeterde longinhoud en circulatie door de diepe en gezonde manier van ademhalen is nog een belangrijk voordeel. Verder worden de buik- en rugspieren versterkt en houding, evenwicht en controle over het lichaam verbetert. Benodigdheden In principe kunnen de basisoefeningen van Pilates net als yoga beoefend worden op een matje of andere zachte ondergrond.

Er zijn ook Pilates programma's waarbij speciale apparaten worden gebruikt om de training te ondersteunen. Deze vinden dan meestal plaats in een speciale studio onder begeleiding van een instructeur.

Pilates en afvallen

Pilates is een goede ondersteuning als je wilt afvallen. De spiermassa wordt vergroot waardoor je metabolisme versneld en je meer vet verbrandt.

Groepslessen Rooster:

Tijd ma di wo do vr za zo