Skip to main content
Open brief m.b.t. coronavirus

Beste leden van Sportcentrum Bossink,

 

Het zal u niet zijn ontgaan: sinds 16 maart jl. hebben fitnessondernemers - met pijn in hun hart - de deuren moeten sluiten tot tenminste 6 april. Dat geldt ook voor ons centrum. We hebben alle begrip voor die maatregelen, want gezondheid gaat voor alles en is ons kostbaarste bezit. Dat is precies waar we ons als centrum samen met u iedere dag voor inzetten: gezonder, fitter en vitaler worden en blijven.

 

De noodzakelijke overheidsmaatregel heeft grote gevolgen voor ons, maar ook voor u. Juist in een periode dat een gezonde levensstijl en weerstand essentieel zijn, kunnen wij u daarin niet ondersteunen. Dat spijt ons. We hopen vooral dat iedereen in beweging blijft, ook nu wij onze deuren hebben moeten sluiten.

 

Om u in deze uitzonderlijke tijd toch een beetje van dienst te kunnen zijn, bieden we u het volgende aan:

- Online lessen en work-outs, om thuis te trainen en fit te blijven.

- Het uitlenen van trainingsmateriaal.

 

Uiteraard krijgen wij veel vragen met betrekking tot de betaling, het stopzetten en/of tijdelijk bevriezen en het terugbetalen van abonnementsgelden voor maart en april. We hebben er alle begrip voor dat dit in de huidige situatie veel vragen oproept.

 

Heeft u recht op compensatie?

Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij van NL Actief, de overkoepelende brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, hebben ontvangen, is het antwoord vooralsnog: nee.

 

Dit vraagt om een uitleg.

Nederland - en in het bijzonder onze branche - verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden, komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Bovendien was sporten in een sportclub - gelet op de richtlijnen van het RIVM - ondertussen onmogelijk geworden. Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie’ niet mogelijk. Het opschorten van uw betalingsverplichting over de drie weken dat we gesloten zijn, zou bovendien desastreuze gevolgen hebben voor ons bedrijf en is op dit moment niet mogelijk. Op dit moment is het voor ons dan ook onmogelijk en onredelijk om u te compenseren voor de drie weken dat wij noodgedwongen gesloten zijn. We vragen u dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren, omdat dat enkel in meer en hogere kosten resulteert. Kosten die we niet kunnen dragen in deze tijd waarin we ons bedrijf overeind proberen te houden.

 

Kunnen we u compenseren?

We bekijken op dit moment de mogelijkheden om u te compenseren voor de - vooralsnog - drie weken dat u niet bij ons kunt sporten. Door de diverse noodmaatregelen van het kabinet, zullen wij hopelijk ook in de kosten kunnen besparen. Wij zullen dit, samen met branchevereniging NL Actief, de komende periode inventariseren. Afhankelijk van die ontwikkelingen gaan wij op dat moment met u graag in gesprek over een passende (financiële) oplossing. Op dit moment doen wij een beroep op uw geduld, begrip en loyaliteit, juist nu in deze onzekere tijd.

 

Uw gezondheid en sportplezier staat bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.

 

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten. 

 

Met vriendelijke groet,

Team Sportcentrum Bossink